17 Şubat 2013 Pazar

Ankara'dan Dönüş ve Küçük Alışverişim :)



Ankara'dan evimize dönüş yaptık. Uzakta olunca yolcuklar insana hem üzüntü hem mutluluk veren karma karışık duygular yaşatan acayip bir şey oluyor. Bu konulara girmek niyetinde değilim en iyisi güzel şeylerden bahsetmek :)
Yolculuklarımı Ankara-Gemlik seferleri başladığından beri Pamukkale Turizm ile yapıyorum. Çok da memnum şimdiye kadar olumsuz bir şey yaşamadım. Bütün yolculara karşı ilgili ve sabırlılar:) Berat'la yolculuk yaptığımdan yola çıkmadan önce çantamı onun sevdiği atıştırmalık bir çok şeyle dolduruyorum. Ama muavinler o kadar çok ikramda bulunuyor ki yanıma aldıklarımızı yemek bir kenara üstüne onların ikramlarını da çantaya koyup geliyoruz :)) buda bir çocukla yolculuk etmenin artı tarafı :) muavin sürekli elinde bir şeyle geliyor.
 İnsan ister istemez küçük çocukla uzun yola çıkarken stres yapıyor ama korktuğum gibi olmadı Ankara'ya giderken de dönüşümüzde de yolculuğumuz güzel geçti.
Ankara da küçük alışverişler de yaptım. Kıyafet dışında olanları paylaşacağım. Zaten çok fazla kıyafet de almadım. Bir çok kişide olan alışveriş düşkünlüğü ne yazık ki bende pek yok :) 
Valizleri boşaltırken aceleyle fotoğrafladım.

Metal kutuları koleksiyonum için aldım. Küçük çapta metal kutu koleksiyonum var. Fotoğraflarını çeker paylaşırım boş bir zamanımda :)
Üzerinde düğme resmi olanlara bayıldım. Tanesi 2 TL 
Köprü resmi olanı da Migros dan aldım. Kenton'un içinde 24 tane hamur kabartma tozu ve vanilya var. Fiyatı 2,50 TL
İlaç kabını görüp telaşlanmayın :) onları da boncuk yada düğme gibi şeyleri koymak için aldım. Tanesi 1 TL
Takvimi kardeşim Berat için bastırmış. Çoktan buzdolabına astım :)
Örüntü bloklarını Berat için aldım. Kutusu 2 TL kırtasiyede ki bütün kutuları aldım :) 
Maketleri de yine Berat için Migros dan aldım. Oyuncaklarda indirim vardı. Onları da indirimden tanesi 1,50 Tl ye aldım. Küçük beyin Ankara ziyareti baya verimli geçti :) diğer oyuncakları fotoğraflamadım.
Ve kitapsız olmaz :) 
Sol taraf da ki kitapları yeni aldım ikinci el. Bazıları hakkında hiç bir fikrim yok :) bu sefer çok verimli geçmese de severim ikinci el kitapları. Sağ taraf da ki kitapları daha önce almıştım Ankara da kalmış onları da getirdim tabi bırakır mıyım :)
 Kayboluş'u 2007 yılında almışım ama okumadım. Kitabın ilginç yanı 'e' harfi kullanılmadan yazılması ve yine aynı şekilde 'e' harfi kullanılmadan Türkçeleştirilmesi İçinde 'e' harfinin bulunmadığı kelimelerle kitap yazmak ve aynı şekilde çeviri yapmak zor olsa gerek. Bu zamana kadar fırsat olmadı ama en kısa zaman da okumak istiyorum.
Arka taraf da ki 2 kitabı da ben Ankara'dayken eşim almış :) Kalbime giden yolu çözdü sanırım kitap okuma gözlüğü kitaplar falan derken kesin çözdü beni :)))  
Kitap okuma ışığını da yeni aldım. Kitap okuma gözlüğünü götürmeyi unutunca yeniden ihtiyaç oldu. Eşim duymasın ama gözlüğe göre daha kullanışlı buldum :)
Okuma ışığının da 7 TL ye aldım.
Bunlarda küçük kırtasiye alışverişim. Bu sefer kendime hakim oldum sayılır. İhtiyaç dışında sadece not defterini ve iki kurşun kalemi aldım. Evde bir sürü not defteri ve kalem var. Almamam lazım ama duramıyorum.
Not defteri 3 TL
 Zımba ve delgeç in yanında bir kaç şey daha vardı set halinde fiyatı 7,50 TL 
Çıkartmaların tanesi 1 TL
Sağ taraf da ki not defteri, notluklar ve kalemler eşantiyon :) Hastahane de çalışan ve kırtasiye ürünlerini sevdiğimi bilen bir arkadaşım-akrabam :) verdi. Onlar için planlarım var ufak dokunuşlar yapmak istiyorum. İnşallah bir gün vakit ayıra bilirsem paylaşırım.
Bıçakları renginden dolayı aldım :) evde o kadar çok bıçak var ki koleksiyon yapıyorum desem yeridir.
Fiyatını tam hatırlamıyorum 7,50 TL gibi bir şeydi.
Şirinleri de ihtiyaçtan değil çok şirin olduklarından aldım. 
 tanesi 2 TL
Küçük kek kalıpları da yoktu bende :) bulunsun evde elbet lazım olur düşüncesiyle alındı. Fiyatı 5 TL
Plastik iğneler Beratın çalışmalarında lazım oluyordu o yüzden aldım da bu kadar çok niye aldım bilmiyorum :( tekli de satılıyordu.
Küçük ahşap objeleri ve kuşları da yine görünce duramadım aldım. Keçeler ve boncukları örgüden yaptığım bereket kuşlarında kullanacağım ama bu kadar boncuk tabi ki fazla alırken kendimi kaybetmişim tıpkı kurdeleleri alırken olduğu gibi :) 1 metre kurdele lazımdı sonuç ortada nasıl oldu hatırlamıyorum :) neredeyse her gördüğümden 1 metre almışım.
Son fotoğrafda da Berat için aldığım organik ürünler var.
 Diş macununu daha öncede almıştım. Fiyatı 10 TL
Şampuanların daha önce testerlarını kullandım. Daha önce hep Dalin kullanmıştım Berat için ama testerlardan memnun kalınca 2 kutu da şampuan aldım. Şampuanın fiyatı 21 TL
Islak mendil de 5 TL
City Farm'ın ürünlerini ben Ankara'ya gittikçe alıyorum ama siparişle de Türkiye'nin her yerine kargoyla gönderiyorlar. İlginenler için telefon numaraları 0312.4476778 gıdadan temizlik malzemesi ürünlerine kadar çok fazla ürün bulmak mümkün. Mağaza da fotoğraflarda çektim. İleri ki günlerde paylaşmaya çalışacağım. Ürünleri sertifikalı ve tümüyle organik. Berat için mümkün olduğunca oradan alışveriş yapmaya çalışıyorum.
Görüldüğü gibi ufak şeyler aldım. Gemlik de Beratla bu tarz alışverişlere gitmek için pek vaktim olmuyor. Ankara da Berat anneanne ve dedesiyle vakit geçirmeyi tercih ettiğinden bende hobi dükkanları, kırtasiye ve kitapçılarda alıyorum soluğu :) Berat için aldığım çalışma kitapları da var ama onları da paylaşıp sıkmayacağım sizi :))

Ve mutlu son :) 

16 yorum:

  1. önce hoşgeldin:) çok doğal yazıyorsun konuşuyormuşuz gibiyiz samimiyetine sağlık:)aldıklarınıda güle güle kullan ama ilaç kutusuna ıvır zıvır koyma fikrini pek tuttum unutmadan düğmeli kutun çok tatlı favorim o oldu..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yazım hakkında yazdıklarınıza çok mutlu oldum ben sıkıcı olduğunu düşündüğümden pek yazmamaya çalışıyordum artık kimse tutamaz sanırım beni :)) Blogda da en uzun yazım bu :)
      Sevgiler..

      Sil
  2. Yazımda yazmayı unutmuşum :) Migros dan aldığım Kentonun metal kutusundan takip ettiğim bir blog sayesinde haberdar oldum ve ilk iş gidip aldım. Blog yazması keyifli ama blogları okumak hem keyifli hem verimli

    YanıtlaSil
  3. Yolculuk olmuş, alışverişler yapılmış, oh ne güzel :) Değişiklikler belki biraz yorar ama iyi gelir insana.
    Aldıkların da çok hoş, iyi günlerde oku ve kullan.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  4. blog okumak bence de çok keyifli ama tek kötü yanı gördüğüm şeylere dokunamamak , ben o şirinli, boncuklu , kuşlu resimdeki herşeye , o kırtasiye malzemelerine dokunmak elime alıp incelemek isterdim. Harika bir alışveriş olmuş çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kesinlikle haklısınız bana da çok oluyor dokunmak istiyor insan :) buyurun gelin seve seve misafir ederim
      Sevgiler..

      Sil
  5. Sanırım ailenizin yanındaydınız ne iyi gelmiştir size ve Berat'a,yolculuk da sorunnsuz geçmiş çocuk olunca bir de uzun yol olunca panikliyor insan.
    Düğmeli kutulara bayıldım,kenton kutusunu ben de bloglarda görüp soluğu Migros da aldım ama yoktu;((
    Kırtasiye alışverşlerine de bayıldım güzel günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ankara'ya ailemin yanına gittim ikimize de çok iyi geldi :)Kentonun kutusunu bulamadığınıza üzüldüm ben çok beğendim kutuyu.
      Sevgiler..

      Sil
  6. Hayatım boyunca cicili bicili şeyleri sevmişimdir.Güzel şeyler paylaşmışsın.Ellerine sağlık.Blogunu izlemeye aldım.Bana da beklerim :)İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.http://istkazanbenkepce.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hoş geldiniz. Blogunuzu ziyaret edeceğim.
      Sevgiler...

      Sil
  7. Hepsi birbirinden guzel...gule gule kullanin..city farm in bu urunlerini bilmiyordum, yiyeceklerini aliyorum. Cok iyi oldu.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. City Farm'ın mağazasında çok fazla ürün var ben Ankara'ya gittikçe alıyorum mağazada fotoğraf da çektim izin verdiler paylaşacağım inşallah yakında :)

      Sil
  8. Aldıklarınız çok güzel.İyi günlerde kullanın.Şirinleri ve düğmeli kutuları nerden aldınız acaba hatırlıyor musunuz? Bu arada Berat çok tatlı maşallah ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Düğmeli kutuları Kızılay'daki Moda Düğmeden aldım kasanın bulunduğu tezgah üzerindeydi. Şirinleri de Çankaya'daki Nişantaşı Pazarından aldım. Giriş çıkış kaplarının yanındaydı.
      Kentonun kutusunu da sizin blogda görmüştüm :) teşekkür ederim paylaşımınız sayesinde haberdar oldum :)

      Sil
    2. Ben de çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için.Moda Düğme'den ben de almıştım teneke kutu.O zaman düğmeli olanlar yoktu ama.Nişantaşı pazarına da en kısa zamanda gidicem.İnsan bloglardan çok güzel şeyler görüyor.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...