10 Ekim 2013 Perşembe

Biberli Sos Konservesi

Son günlerde bloguma yayın başlığı yazıp bir de en fazla fotoğraf kaydedip bırakıyorum yayına hazırlanacak bir sürü başlık oldu :) yazılarını yazmaya fırsat bulamıyorum. Biberli sosu da yapalı iki hafta oluyor :( yayına hazırlamak için yeni fırsat bulabildim.
Bu sosu bir kaç yıldır yapıyorum. Gayet acı :) bulgur pilavı, bakliyat yemekleri, makarna ve kısır ile yemesini çok seviyorum. Acı seviyorsanız yapmanızı tavsiye ederim. Salı günü kahvaltılık sosu da hazırlayıp bu senelik kış hazırlıklarını bitirdim. İnşallah onu da en kısa zamanda yayınlarım :) 



Biberli Sos
Malzemeler :
1 Kilo top biber
5 Kilo domates
7-8 diş sarımsak
Maydanoz
2 Su bardağı sirke ( 1su bardağı sosun içine - 1 su bardağı biberleri haşlamak için )
1 Su bardağı sıvı yağ

Yapılışı :
- Biberleri yıkayın ve bıçakla çizin. Tencereye biberlerin üzerini geçecek kadar su ve 1 su bardağı sirke koyup kaynatın. Daha sonra süzgece alıp suyunu süzdürün.
- Domatesleri rendeleyin ( robotta da çekilebilir). Büyük bir tencere domatesleri alıp kaynatın daha sonra biberleri ve ince doğranmış sarımsakları ekleyin.
- 45 dakika kadar kaynatın daha sonra 1 su bardağı sıvı yağ, doğranmış maydanoz ve tuzunu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurun ve  sıkıca kapağını kapatıp bir örtü üzerine ters çevirin.
- Bütün kavanozları doldurduktan sonra üzerine bir örtü örtüp soğuyana kadar o şekilde bırakın.
- Her zaman yeni kapak kullanın.
- Bu ölçüyle 6 - 7 adet yarım kğ'lık kavanoz çıkıyor.

Diğer kış hazırlıklarıma bakmak isterseniz buraya
Bütün tariflerim için buraya

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...