8 Ağustos 2013 Perşembe

Etimek Tatlısı


Çok bilinen bir tarif ama ben ilk defa bu sene ramazan ayında iftar davetim de yaptım. Güzel ve sevilen bir tatlı. Bayram için de misafirlerime etimek tatlısı hazırladım.

Malzemeler :
1 Paket Tuzsuz Etimek

Şerbeti için:
2 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı sıcak su

Muhallebisi için:
5 Su bardağı süt
1 Çay bardağı toz şeker
1 Kahve fincanı su
4 Çorba kaşığı buğday nişastası

Krem Şanti için
1 paket sade krem şanti
1 Su bardağı süt

Hazırlanışı:
- Şerbeti hazırlamak için tencere de şekeri esmerleşinceye kadar kavurun. Sıcak suyu ekleyip topaklanan şekerler eriyene kadar kaynatın.
- Etimekleri büyük kare borcama dizin ve şerbeti üzerine dökün.
- Muhallebisini hazırlamak için bütün malzemeleri tencerede karıştırın ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın ve mikserden geçirin. Muhallebiyi şerbetlenmiş etimeklerin üzerine dökün ve borcamı hafif sallayarak muhallebinin her tarafa eşit yayılmasını sağlayın.
- Muhallebi soğuduktan sonra dolaba kaldırın ve 1 gece bekletin. Servis yapmadan önce 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çırpın ve muhallebinin üzerine spatula yardımı ile düzleştirin. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.

Ben bir gece bekleterek yapıyorum ama bekletmeden de yapılabilir. Şerbeti hazırlamak biraz insanı panikletiyor :) kavururken topaklanıyor şeker ve  suyu ekleyince sertleşiyor. Siz denerseniz benim gibi panik olmayın :) 

Ramazan Bayramınız Mübarek olsun sevdiklerinizle birlikte mutlu bayramlar geçirmenizi dilerim..

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...