21 Kasım 2012 Çarşamba

Aşure



2 Su bardağı Aşurelik buğday
1 Su bardağı fasulye
1 Su bardağı nohut
1 Çay bardağı pirinç 
2.5 Su bardağı şeker


Fındık, Fıstık, Ceviz, Kuru üzüm, Kayısı, İncir, Nar, Kuş üzümü, Portakal kabuğu

Aşurelik buğdayı bol su ile yıkadım ve su koyup kaynattım. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir gece beklettim. Nohut ve fasulyeyi de bir gece önceden ıslatıp haşladım.
Buğdayın üzerine biraz daha su ekleyip kaynattım. Haşlanmış nohut, fasulye ve pirinci ekledim ve kaynatmaya devam ettim. Daha sonra diğer malzemeleri kattım. İncir ve kayısıyı küçük küçük kesiyorum ben. Kıvamı istediğim gibi olunca şekerini ilave edip 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapattım. Sıcakken kaselere boşaltım üzerini nar, tarçın ve fındıkla süsledim.



8 yorum:

  1. ooh mis gibi,
    yapmak için vaktim yok ama ver bi kaşık :P

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı akşamlar, ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Immm enfes görünüyoor =)
    Afiyet olsuun bizdee isteriiz =)

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim. Buyrun gelin seve seve ikram ederim :)

    YanıtlaSil
  5. Allah kabul etsin, ben de zor tutuyorum kendimi yapmak için, buğdayı aldım da bekliyorum cumartesi gününü, pazar günkü misafirlerime yapıcam inşallah, yapması azcık uzun sürse de bayılıyorum aşureyeee, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Yapımı biraz uzun aşure yaparken ilk defa bu gün çok yoruldum sanırım oğlum hareketli olduğundan nereye yetişeceğimi şaşırdım :)

    YanıtlaSil
  7. Allah kabul etsin cnm harika gözüküyor

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...