2 Su bardağı Aşurelik buğday
1 Su bardağı fasulye
1 Su bardağı nohut
1 Çay bardağı pirinç
2.5 Su bardağı şeker
Fındık, Fıstık, Ceviz, Kuru üzüm, Kayısı, İncir, Nar, Kuş üzümü, Portakal kabuğu
Aşurelik buğdayı bol su ile yıkadım ve su koyup kaynattım. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir gece beklettim. Nohut ve fasulyeyi de bir gece önceden ıslatıp haşladım.
Buğdayın üzerine biraz daha su ekleyip kaynattım. Haşlanmış nohut, fasulye ve pirinci ekledim ve kaynatmaya devam ettim. Daha sonra diğer malzemeleri kattım. İncir ve kayısıyı küçük küçük kesiyorum ben. Kıvamı istediğim gibi olunca şekerini ilave edip 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapattım. Sıcakken kaselere boşaltım üzerini nar, tarçın ve fındıkla süsledim.
ooh mis gibi,
YanıtlaSilyapmak için vaktim yok ama ver bi kaşık :P
Immm enfes görünüyoor =)
YanıtlaSilAfiyet olsuun bizdee isteriiz =)
teşekkür ederim. Buyrun gelin seve seve ikram ederim :)
YanıtlaSilAllah kabul etsin, ben de zor tutuyorum kendimi yapmak için, buğdayı aldım da bekliyorum cumartesi gününü, pazar günkü misafirlerime yapıcam inşallah, yapması azcık uzun sürse de bayılıyorum aşureyeee, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Yapımı biraz uzun aşure yaparken ilk defa bu gün çok yoruldum sanırım oğlum hareketli olduğundan nereye yetişeceğimi şaşırdım :)
YanıtlaSilAllah kabul etsin cnm harika gözüküyor
YanıtlaSilAmin canım teşekkürler.
Sil