13 Temmuz 2013 Cumartesi

Vişne Konservesi


Kış hazırlıklarını vişne konservesi ile başlattım ama Ramazan ayında ara veriyorum :) sonrasında hazırlıklar devam edecek. Hiç bir şeyle uğraşacak halim yok ama vişne kısa bir süre bulunabildiğinden kaçırmak istemedim.

Hazırlanışı :
- 1 lt'lik 4 kavanoz için

2 kg vişne
3 Su bardağı şeker
3 kavanoz su

- Vişnelerin saplarını ayıklayıp yıkayın. Daha sonra vişneleri kavanozlara eşit şekilde doldurun.
- Tencerede su ve şekeri kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. Kaynar vaziyetteyken kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- Bütün kavanozları doldurup ters çevirdikten sonra üzerine bir örtü örtün ve 1 gün o şekilde bekletin. Daha sonra fazla ışık almayan serin bir yere kaldırın.

Yarın oğlumla Ankara'ya gidiyoruz. Hayırlısıyla bir gidelim de kurtulayım şu Gemlik'in sıcağından Ankara'nın sıcağı bile güzel :)) İnşallah bayramdan bir kaç gün önce döneceğiz. Sorunsuz bir yolculuk diliyorum. Son olarak da oğlum Ankara'nın Bağlarına yeni bir yorum kattı :)

Angaranın bağları 
Büklüm büklüm yolları 
Ankara'ya gidiyom
Kaldırmıyom kolları 
:)) 

4 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...